Puoluetukien korottaminen on vastuutonta

Rinteen hallituksen pyrkimys kasvattaa julkisia menoja on erittäin huolestuttavaa, koska se on omiaan viemään Suomea kohti suurempaa taloudellista ahdinkoa. Tästä viimeisimpänä osoituksena ovat Viisikon suunnitelmat korottaa puoluetukea. Saksalaisen talouslehti Wirtschaftswochen teettämän kyselyn mukaan Suomessa maksettiin vuonna 2012 EU:n toiseksi eniten puoluetukea äänestäjää kohti. Näin ollen järkevä suuntaus onkin ollut puoluetukien laskeminen. Tältä pohjalta Viisikon perustelut puoluetuen korotustarpeelle tuntuvat varsin ontoilta:

“Ollaan useita kymmeniä prosentteja jäljessä siitä, mitä se on aikaisemmin ollut.”

Tällaisin argumentein voisi perustella melkein mitä tahansa muuta asiaa. Suomen talouden suotuisan kehityksen kannalta tällainen argumentointi on kuitenkin erittäin haitallista. 

Suomi on jo nyt kaikkien ennusteiden mukaan huippulukemin eläköitymässä (kts. kuva). Tätä kehitystä vahvistaa Suomen syntyvyyden kääntyminen radikaaliin laskuun. Eläköitymisen seurauksena huoltosuhde vääjäämättä heikkenee. Mitä tekee Viisikko hillitäkseen tätä ongelmaa? Kasvattaa julkisia menoja!

Mahdoliset järkiperäiset toimenpiteet heikkenevän huoltusuhteen hillitsemiseksi ovat julkisten menojen pienentäminen sekä työperäisen maahanmuuton lisääminen.

Liberaalipuolueen kanta puoluetukiin on selkeä: ”Puoluetukiin käytettävää summaa on pienennettävä. Puoluetukijärjestelmää on muutettava oikeudenmukaisemmaksi niin, että puoluetuen määrä määräytyy saatujen äänien perusteella.”

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen varapuheenjohtaja.

JohannaVendelin
Liberaalipuolue Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen filosofian tohtori, opettaja ja 14-vuotiaan tytön äiti. Olen talous- ja arvoliberaali. Haluan edistää koulutusmyönteistä ja tutkimukseen pohjautuvaa politiikkaa. Helsingissä tulee mielestäni rakentaa suuremmalla vauhdilla ja korkeammalle. Viheralueet on suojeltava ja luonnon monimuotoisuuden arvostusta on nostettava.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu