Johanna Vendelin Ihmisten ja luonnon asialla

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansakunnan menestys

Spede oli oikeassa: Suomessa suositaan elokuvia, joita kukaan ei halua katsoa.

Suomen Oscar-raati valitsi Suomen Oscar ehdokkaaksi Teemu Nikin ohjaaman elokuvan Armomurhaaja. Armomurhaajalla on katsojia ollut 3000, joka sekin on paljon kun ottaa huomioon elokuvan aiheen: kotieläinten ja lemmikkien surmaaminen. Aku Louhimiehen ohjaama Tuntematon sotilas maksoi 6,5 miljoonaa euroa ja sai kotimaassaan yli 1000000 katsojaa.
 

Suhtautumalla elämäämme vakavammin voimme saavuttaa enemmän

Elämämme on nykyään varsin monipuolista. Uravalintoja miettiessä meitä ei sido enää se mitä vanhempamme tekivät työkseen. Voimme käytännössä olla mitä vain ja milloin vain. Jopa uran tai alan vaihtajia ei katsota enää pahalla silmällä - meillä on nykyään oikeus toteuttaa itseämme. Mutta tässä valinnan ja varavalinnan maailmassa piilee vaara.

Suomalainen eksyksissä

Suomalainen eksyksissä

Miten tässä näin on käynyt?

Ihmettelen, minne olet menossa Suomalainen. Tänään näyttää siltä että vajaa satavuotias itsenäinen kansakunta on enemmän eksyksissä kuin koskaan muistan sen olleen.  Ei näytetä tiedettävän minne mennä eikä mistä tulla.

Suomi on maailmanmestari, voiko siitä olla ylpeä?


Suomi voitti nuorten jääkiekon maailmanmestaruuden. Se on uutinen, josta olen osannut aina olla ylpeä. Suomi on pieni maa ja jääkiekko on laji, jossa Suomi on menestynyt senkin jälkeen, kun mitalihanat umpeutuivat yleisurheilussa, hiihdossa ja mäkihypyssä. Jotakin on kuitenkin muuttunut suhteessani lajiin, johon olen kasvanut ns. hallin varjossa.

Suomen vaativin duuni: Opetusministerin työ.

Maailma muuttuu erittäin nopeasti tällä hetkellä. Se on tosiasia.

Mikä on vuonna 2015 tärkeintä Suomen menestyksen kannalta osaamisessa ja oppimisessa? Millaista koulutuksen tulee olla vuonna 2025? Mitä meillä Suomessa on hyvä olla, että Suomessa ihmiset osaavat niitä asioita, mitä työssä ja elämässä ja maailmassa tarvitaan?

Hyväksytään myös tosiasia, että Suomen hallitus on päättänyt säästää opetuksessa ja koulutuksessa.

KANSAKUNNAN PARHAAKSI?

"Kyllähän me kaikki tiedämme mitä pitäisi tehdä, mutta jos me sen teemme niin meitä ei valittaisi uudelleen".

Tämän mietelauseen, aforismin loihe lausumaan  EU:n komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker. Sitä toisti myös Suomen pääministeri Alexander Stubb eduskunnassa vaalikauden loppupuheissaan.

Bruttokansanonnellisuus

The Fund for Peace arvioi vuosittain valtioiden kehitystä useiden eri kriteereiden perusteella. Kriteereinä on muun muassa tasa-arvo, köyhyys, korruptio, valtion talous, ihmisoikeudet ja turvallisuus. Suomi loistaa tänäkin vuonna vertailussa onnistuneimpana maana. Monissa muissakin kansainvälisissä vertailuissa Suomella menee hyvin, maamme sijoittuen toistuvasti arvioiden kärkipäähän. Aikaisemmat sukupolvet ovat onnistuneet rakennustyössä emmekä me nuoremmatkaan sitten ole niin huonosti asioita hoitaneet.

Pääoman uusjako

Laura Kolbe on haastateltu uuden kirjansa tiimoilta Talouselämään. Talouselämän jutussa tulee erityisesti esiin ajatus, että varakkaat ovat yhä useammin henkisesti laiskoja. He eivät tuo yhteiskuntaan riittävästi panosta. 

Jäin miettimään tuota varakkuusasiaa ja yhteiskunnan kehitystä. Varakas ihminen ei tietenkään halua köyhtyä. Emmekä voi toimia niin, että kansa ottaisi kommunistisia ajatuksia noudattaen omaisuuden heiltä pois. Mutta sen sijaan heitän nyt ihan ajatuksenomaisesti yhden mallin, jolla tulonjakoa saadaan tasattua, ilman että rikkailta viedään mitään pois.

Valtiomiessarjan osaaja löytää aina paikkansa

 

Akateemikko Olli Lounasmaata mukaillen huippuyksiköitä ei voi ohjatusti muodostaa. Ne ilmentyvät (eksistoituvat), jos yleensä ovat ilmentyäkseen, äärimmäisen lahjakkaiden, sitkeiden ja määrätietoisten yksilöiden kautta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä